آموزش ترید مولتی تایم فریم؛ ترید ۳ زمانه
آموزش ترید مولتی تایم فریم؛ ترید ۳ زمانه
در درسهای گذشته، یاد گرفتیم که تحلیل مولتی تایم فریم چیست و همچنین متوجه شدیم که بهترین تایم فریم معاملاتی را با توجه به شخصیت خود پیدا کنیم؛اگر شما هنوز موفق به شناخت شخصیت معامله گری خود نشده اید می توانید از آموزش های موجود در کتاب استراتژی های معاملاتی استفاده کنید.حالا نوبت به آن رسیده که یاد بگیریم چگونه به صورت مولتی تایم فریم ترید کنیم. اما قبل از آن بهتر است به یک سوالی که شاید هنوز برای شما وجود داشته باشد پاسخ دهیم:
اصلاً چرا باید در زمان ترید به چند تایم فریم نگاه کنیم؟
قبل از آنکه نحوه ترید مولتی تایم فریم را یاد بگیریم، و برای آن دسته از اشخاصی که هنوز اهمیت این موضوع را درک نکردهاند با ذکر چند مثال، این مبحث را یکبار برای همیشه میبندیم:
خرید یا فروش؟
خوب، بیایید فرض کنیم ما میخواهیم یک بازی انجام دهیم. یک چارت از هر نمادی را جلوی خود باز کنید و در هر تایم فریمی که قرار داشت، بگویید این خرید است یا فروش!
در مثال اول ما چارت 10 دقیقه ای GBP/USD در 8:00 صبح به وقت گرینویچ را داریم که میانگین متحرک ساده با دوره ۲۰۰ روی آن قرار دارد. حتماً میدانید که SMA 200 یا EMA 200 هردو در بازار از احترام بالایی برخوردارند و معمولاً بازار به آن واکنش نشان میدهد. در این مثال نیز قیمت زیر این مووینگ قرار دارد پس نقش آن مقاومت است.
با تست مقاومت و تشکیل دوجی، به نظر می رسد زمان مناسبی برای فروش است؟
سکوت علامت رضاست!
اما، ببین چه اتفاقی افتاد!
این جفت ارز بالاتر از مقاومت بسته شد و 200 پیپ دیگر صعود کرد!
ای داد بیداد!
این دیگه چی بود؟مگه قرار نبود بریزد؟ خب اجازه دهید تایم فریم را کمی بالاتر ببریم، مثلاً ۱ ساعته
اگر به نمودار یک ساعته نگاه می کردید، متوجه می شدید که قیمت در واقع در پایین کانال صعودی قرار دارد.
علاوه بر این ، یک دوجی دقیقا روی خط حمایت ایجاد شده است! سیگنال خرید واضح!
کانال صعودی در چارت 4 ساعته حتی واضح تر هم بوده است.
خیلی خوب، حالا فکر میکنیم به اندازه کافی قانع شده باشید که نباید فقط با استناد به یک تایمفریم، دست به ترید بزنید. دلیل آن هم بسیار واضح بیان شد، حالا به سراغ اصل داستان میرویم:
استفاده از تحلیل مولتی تایم فریم برای یافتن نقاط ورود و خروج بهتر
اگر درس قبلی را با دقت مطالعه نکردید، حتماً قبل از ادامه دادن این بخش، تایم فریم مناسب شخصیت خود را پیدا کنید.
- فرض کنید شما با توجه به مطالب درس قبلی، تایمفریم ۱ ساعته را به عنوان تایمفریم محبوبتان انتخاب کردهاید.
- شما متوجه شدهاید که تایمفریم ۱۵ دقیقه برای شما خیلی سریع است.
- و همچنین متوجه شدهاید که تایم فریم ۴ ساعته برای شما خیلی کند است.
تا به اینجای کار شما نصف مسیر را رفتهاید. حالا شما باید به آن تایمفریمی بروید که حس میکردید برای شما کند است، یعنی ۴ ساعته. این تایم فریم به شما کمک میکند تا روند کلی بازار را بفهمید؛ مثل تصویر زیر:
در این مثال شما میبینید که روند کلی بازار صعودی است. این چه سیگنالی به شما میدهد؟
یعنی فقط به دنبال خرید باش و اصلا به فروش فکر هم نکن! به هر حال ما که نمیخواهیم تریدر خلاف روند شویم، حداقل فعلا نه 😂
حالا زمان آن رسیده که وارد تایمفریم مورد علاقه خود شوید، یعنی تایم فریم ۱ ساعته. در اینجا شما باید دنبال نقطه ورود بگردید و فرضاً یک اندیکاتور هم با توجه به سلیقتان به چارت اضافه کنید. در این مثال از stochastic استفاده شده است.
در اینجا متوجه میشوید که در کف خط روند، یک دوجی در تایم ۱ ساعته تشکیل شده است. همچنین استوکاستیک از منطقه اشباع فروش به سمت بالا کراس کرده است.
اما شما هنوز برای ورود دو دل هستید، برای همین وارد تایمفریمی که به نظرتان سریع بود میشوید: یعنی ۱۵ دقیقه. در این تایمفریم جزئیات بیشتر است پس تأییدیه بیشتری میگیرید. شما در اینجا متوجه میشوید که خط روند به خوبی قیمت را نگه داشته و همچنین، استوکاستیک در این تایمفریم نیز در منطقه اشباع فروش است. پس پوزیشن خرید خود را باز میکنید.
و چیزی که اتفاق میافتد:
در واقع کاری که ما در این ترید انجام دادیم، تحلیل ۳ تایم فریمی بود.
ترید با سه تایم فریم
این روش که در مثال بالا نیز دیدیم، یکی از استانداردترین روشهای ترید مولتی تایم فریم است. این روش متشکل از ۳ بخش اصلی است:
۱. تعیین روند کلی بازار
بزرگترین تایمفریمی که در درس قبلی مطابق با شخصیت شما بوده را به عنوان تایمفریم روند کلی بازار در نظر میگیریم، برای مثال شما اگر تریدر میانمدتی باشید، باید چارت روزانه را به عنوان تایمفریم روند کلی بازار خود انتخاب کنید.
۲. روند فعلی بازار
این تایمفریم، همان تایم فریمی است که مطابق با شخصیت خود انتخاب کردهایم و معمولاً از رصد آن خسته نمیشویم. برای مثال اگر تریدر میانمدتی باشید، چارت ۴ ساعته به عنوان تایم فریم روند فعلی بازار برای شما است.
۳. ورود و خروج (تریگر)
این تایمفریم، که به تریگر یا ماشه هم معروف است، همان تایمفریمی است که برای شما بسیار سریع است. بعد از بررسی تایمفریم روند فعلی بازار و تایید اینکه باید در همین نواحی وارد شوید، از این تایمفریم برای نقطه ورود دقیق استفاده میکنید تا نقطه ورودتان بسیار بهینه باشد. دقیقا مطابق کاری که در مثال بالا کردیم.
ترکیب سه-گانه تایمفریمها یک اصول و استاندارد خاصی دارد و دلیل آن نیز وجود فراکتال است. در این درس نمیخواهیم در مورد فراکتالها صحبت کنیم چون در این درس نمیگنجد اما همین که بدانید کل تایمفریمها در واقع یک اجماع از یک چیز هستند کافی است و به همین دلیل نظمی آشنا برای چشم بین آنها وجود دارد. به همین دلیل ما ترکیب تایمفریمهای زیر را به شما پیشنهاد میدهیم:
ترکیبهای سه-گانه پیشنهادی
- 1 دقیقه ، 5 دقیقه و 30 دقیقه
- 5 دقیقه ، 30 دقیقه و 4 ساعته
- 15 دقیقه ، 1 ساعت و 4 ساعت
- 1 ساعته ، 4 ساعته و روزانه
- 4 ساعته ، روزانه و هفتگی
البته این ترکیبها پیشنهادی هستند و مثل همیشه: هیچ چیزی در بازارهای مالی قطعی نیست، پس خودتان با بررسی شخصی، ترکیب مناسب را پیدا کنید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
اهمیت استاتژی معاملاتی در بازار سرمایه
واگرایی چیست؟
الگوی Double Top چیست؟
اهمیت استراتژی در معاملات
شکاف یا GAP چیست؟
پیدا کردن بهتر نقطه ورود به معامله
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
عالی👏👏